Wat we bieden

Allereerst bieden we je toegang tot het Nederlandse netwerk van lokale fondsen, want je staat er niet alleen voor. Je steekt het meest op van bestuurders en actieve inwoners die staan voor dezelfde uitdagingen. Door succesverhalen te delen en te horen hoe het beter had gekund, doe je ervaringen op uit de praktijk.


Academie

Door het volgen van verschillende e-learningmodules leiden we je door het oprichtingsproces. En met het bijwonen van de workshop die bij elke module hoort, kom je meteen in contact met andere lokale fondsen.

Wat kunnen we je leren?


E-learning
We hebben vijf basismodules ontwikkeld op het gebied van organisatie & oprichting, bestedingsbeleid, fondsenwerving, communicatie en financiële & fiscale kennis. Samen met andere betrokkenen leer je stapsgewijs en met behulp van praktijkopdrachten hoe je jouw lokale fonds kunt versterken.

Workshops
Experts verzorgen geregeld praktische basisworkshops over onderwerpen als organisatie & oprichting, bestedingsbeleid, fondsenwerving, communicatie en financiële & fiscale kennis. Een belangrijk aspect van deze workshops is het uitwisselen van ervaringen tussen deelnemers.

Masterclasses
Soms is verdieping nodig en organiseren we masterclasses. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld de inzet van social media, het genereren van free publicity, het financieel beoordelen van aanvragen en vrijwilligersmanagement.


Instrumenten

Je krijgt de beschikking over hulpmiddelen die we samen met lokale fondsen hebben ontwikkeld. Bovendien ontwikkelen we specifieke campagnes die jouw lokale fonds bekendheid geven en helpen om fondsen te werven.

Hoe kunnen we je helpen?


Online fondsenwerving
Het gebruik van online instrumenten vergroot de inkomsten uit fondsenwerving. Zeker als geld nodig is voor specifieke thema’s of projecten heeft online fondsenwerving een meerwaarde. Wij werken samen met Kentaa en bieden verschillende mogelijkheden om via internet fondsen te werven, zoals online collecteren met DigiCollect, kom-in-actie! fondsenwerving, crowdfunding en evenementenfondsenwerving.

Visuele identiteit
Een huisstijl is belangrijk voor de uitstraling van een lokaal fonds. Het geeft jouw fonds een gezicht. Wij bieden een traject aan waarin je stap voor stap tot een eigen huisstijl komt. En daar koppelen we dan ook meteen de ontwikkeling van een aantal (basis)middelen aan.

Website
Een van de belangrijkste communicatiemiddelen is een website. Wij hebben een digitale omgeving ontwikkeld waarin je op basis van een aantal sjablonen snel jouw eigen website vullen. Daaraan gekoppeld zijn ook mogelijkheden om een digitale nieuwsbrief samen te stellen.

Campagnemateriaal
We hebben campagnemateriaal ontwikkeld voor alle lokale fondsen in Nederland om zo de bekendheid en herkenning van lokale fondsen te vergroten. Professioneel en herkenbaar promotiemateriaal vergroot ook het gevoel van vertrouwen in jouw lokale fonds.


Advies op maat

Heb je hulp nodig omdat het even niet lekker loopt? Ook dan kun je rekenen op onze ondersteuning.

Meer hulp nodig?


Individuele ondersteuning
Bij lokale fondsen krijg je ondersteuning in de vorm van een strategiegesprek of een coachingstraject. Bij ieder fonds dat we individueel ondersteunen stellen we wel één voorwaarde: het resultaat moet bijdragen aan het collectief, dus je moet bereid zijn je ervaringen weer te delen met andere lokale fondsen.