Bruisend We doen het samen! Festival

Het zonnetje scheen uitbundig, terwijl uit het hele land enthousiaste initiatiefnemers en vrijwilligers naar Amersfoort kwamen. De Prodentfabriek barstte nog net niet uit haar voegen, maar de sfeer werd er niet minder om: het bruiste van de mogelijkheden en vrolijkheid.

Het We doen het samen! Festival was helemaal uitverkocht, wat maar aangeeft dat het leeft in Nederland: positieve en actieve mensen die samen met anderen initiatieven en projecten starten om hun buurt leuker of mooier te maken. Juist dat was precies wat alle organisaties die het festival mogelijk hebben gemaakt, zo graag wilden laten zien én vieren.

Ook Lokale Fondsen Nederland was van de partij. We wisten tientallen mensen te enthousiasmeren om na te denken over het opzetten van een lokaal fonds. In een workshop legden wat lokale fondsen doen en waarom het van belang is dat er veel meer lokale fondsen in Nederland nodig zijn.

De lokale (online) zender De Stad Amersfoort was aanwezig en maakte een leuk item van het festival. Foto's van het festival zijn terug te vinden op de Facebook-pagina van het festival.