Fonds voor Soest officieel van start vanuit molen De Windhond

Soest en Soesterberg hebben officieel een eigen lokaal fonds gekregen. Op vrijdagmiddag 23 november 2018 werd dit burgerinitiatief in het bijzijn van burgemeester Rob Metz van Soest officieel gestart in molen De Windhond aan de Molenweg in Soest. “Fonds voor Soest richten we op om Soest mooier en socialer en vitaler te maken. Niet alleen voor de mensen nu, maar ook voor de toekomende generaties’’, zo vatte oprichter Stan Uyland het doel samen.

 


”Ik ben ontzettend blij dat we nu in onze gemeente een eigen lokaal fonds hebben,” aldus burgemeester Metz. “Dit geeft aan dat we in Soest klaar staan voor de gemeenschap. Bovendien zitten we met dit initiatief landelijk gezien zeker niet in de achterhoede.’”

Soest gaat de komende jaren gelden inzamelen bij particulieren, bedrijven en organisaties. Initiatiefnemer van Fonds voor Soest is vastgoedondernemer Stan Uyland. “Een fonds voor Soest is nodig omdat er veel ideeën zijn, maar voor elk idee is niet altijd geld”, vertelt hij. “Of mensen lopen met een idee waar ze alleen maar raad bij nodig hebben om het verder te brengen tot een concreet project. Bovendien zijn er veel organisaties die met hulp maar ook met geld klaar staan in Soest – en vaak weten mensen hen niet goed te vinden. Daar kunnen wij in adviseren en gidsen.” 
Het Fonds had direct al een vliegende start. De burgers op de bijeenkomst in de molen De Windhond mochten ieder € 25 van het geld van het Fonds doneren. En wel aan een lokaal doel dat zich op de bijeenkomst op de beste manier presenteerde. De organisaties die zich presenteren waren: hospice De Luwte, het Bram Bartels G-toernooi, IVN afdeling Eemland, Stichting Welzijn Ouderen Soest en muziekvereniging Odeon. Uiteindelijk werd Hospice De Luwte winnaar en ging met een cheque van € 575 naar huis. Ook de andere organisaties ontvingen een geldbedrag.
 
 Meer informatie