Op weg naar jouw lokale fonds

Wil je als actieve bewoner meebouwen aan de leefbaarheid en sociale cohesie in je gemeenschap? Dan is een lokaal fonds misschien een goede vorm.

Wat is een lokaal fonds?

Een lokaal fonds is een door actieve burgers (vrijwilligers) en/of bedrijven zelfstandig geleide particuliere organisatie die mensen bij elkaar brengt om de leefbaarheid in de lokale samenleving te verbeteren. Met tijd, betrokkenheid, idee├źn, advies en geld realiseert of initieert een lokaal fonds uiteenlopende lokale projecten en initiatieven op het gebied van zorg & welzijn, kunst & cultuur, sport & recreatie, natuur & milieu, energie & duurzaamheid en educatie. Daarvoor brengt het lokale fonds mensen en organisaties met elkaar in contact. En werft een lokaal fonds inkomsten bij particulieren, overheden, bedrijven, vermogensfondsen en instellingen. Het lokale fonds bouwt een reserve op ten behoeve van de continu├»teit en werkt zoveel mogelijk samen met lokale partners.


Een lokaal fonds starten

Waar kunnen we mee helpen?

Academy icon

Academie

Door het volgen van verschillende e-learningmodules leiden we je door het oprichtingsproces. En met het bijwonen van de workshop die bij elke module hoort, kom je meteen in contact met andere lokale fondsen.

Lees meer
Instrument icon

Instrumenten

Je krijgt de beschikking over hulpmiddelen die we samen met lokale fondsen hebben ontwikkeld. Bovendien ontwikkelen we specifieke campagnes die jouw lokale fonds bekendheid geven en helpen om fondsen te werven.

Lees meer
Advice icon

Advies op maat

Heb je hulp nodig omdat het even niet lekker loopt? Ook dan kun je rekenen op onze ondersteuning.

Lees meerHulp nodig?
Neem contact op met
Luuk van Term
luuk.vanterm@lokalefondsen.nl
06 22 39 35 92