Actueel

04 juni 2016Start Eindhovenfonds wordt feestelijk gevierd

Het Eindhovenfonds bestaat uit een netwerk van diverse goede doelenfondsen die gezamenlijk lokale projecten voor Eindhoven ondersteunen. 

De eerste dag van het Eindhovenfonds, 4 juni, exposeren kunstenaars hun bijzondere project ‘(on)breekbaar (www.onbreekbaar.com)’ dat met kunst het onzegbare, zegbaar maakt. Het Eindhovenfonds, voor en door Eindhovenaren is opgericht om projecten zoals (on)breekbaar mogelijk te maken.

Waarom het Eindhovenfonds? Omdat dit bewonersinitiatief daadwerkelijk zorgt dat ook die mensen mee kunnen doen en aan hun gezondheid en geluk kunnen werken waarvoor dat niet altijd zo vanzelfsprekend is. Maar ook om de 10 beste ideeen uit het G1000 overleg mede mogelijk te maken. En al die andere 1000 burgerinitiatieven die al bloeien te helpen groeien.

Het Eindhoven Fonds wil met maatschappelijk betrokken mensen een netwerk vormen van ‘gulle gevers’ om samen (financieel) aandeel te nemen in projecten die bijdragen aan de kernkwaliteiten voor Eindhoven. 

 

Dit 'Buurt-kastje' is gemaakt door bestuursleden van het Eindhovenfonds onder begeleiding van het eerste bewonersinitiatief, 'onbreekbaar'. 

 

Het kastje gaat na de lancering van het fonds op 4 juni door de stadsbuurten reizen zodat mensen met elkaar kunnen 'buurten' over wat het lokaal fonds voor hen kan betekenen. Dat wil ook zeggen dat ' gulle gevers' dit kastje langs zien komen en steun kunnen betuigen aan de missie van het Fonds en aan de bewonersinitiatieven. Daarvoor kunnen zij hun visitekaartje achterlaten in een van de 2 bakjes onder in het kastje.

In het schriftje kunnen mensen hun persoonlijk commitment uitdrukken of hun boodschap aan andere mensen die dit kastje gaan inzien.