Actueel

14 juli 2015Oranje Ferbynt wil TukTuks laten rijden

Oranje Ferbynt stelt zich ten doel om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van de burgers in de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit door ondersteuning te bieden aan initiatieven die bijdragen aan dit doel. Voor de Burgummobyl zijn ze gecharmeerd geraakt van een kleine, elektrische vierwieler, die met een maximum van 40 kilometer per uur heel geschikt is voor ritjes in de bebouwde kom.

 Op 18 april heeft Oranje Ferbynt een ‘beursvloer’ georganiseerd waar verschillende deskundige partijen waren uitgenodigd, “Tijdens deze bijeenkomst zijn heel veel ideeën en aandachtspunten op tafel gekomen waar we mee verder kunnen”, vertelt Marleen Post. “Wat nu belangrijk is, is dat er iemand, een organisatie of een groepje vrijwilligers opstaat die ‘de kar wil trekken’.”

Post en Haagsma hopen dat nog dit jaar de eerste ritjes kunnen starten. “We zijn op zoek naar mensen die de vervolgstappen willen zetten. Die hun schouders onder dit project willen zetten, uiteraard met ondersteuning van Oranje Ferbynt voor wat betreft subsidieaanvragen, juridische en financiële vraagstukken. Ook enthousiaste mensen die wel een paar uurtjes als chauffeur op de Burgummobyl willen rijden zijn van harte welkom!”