Actueel

03 maart 2016Mooie woorden bij afscheid Tanja de Jonge

Tanja de Jonge, fractievoorzitter van GroenLinks Barendrecht, heeft gisteravond afscheid genomen van de gemeenteraad, Zij werd toegesproken door burgemeester Jan van Belzen, Klaas Orsel (de nestor van de Barendrechtse politiek) en haar opvolger Arie Kooyman. Zij waren allemaal lovend over de inbreng van de Barendrechtse moeder, die een studie, een eigen bedrijf en verschillende bestuursfuncties combineerde met de politiek en dat werd toch wat te veel.
Voor haar afscheid als raadslid heeft zij aangegeven het liefst een financiële bijdrage voor het Lokaal Fonds te ontvangen. Tanja is een van de initiatiefnemers van het Lokaal Fonds. GroenLinks voldoet graag aan haar verzoek om te doneren aan het Lokaal Fonds. In overleg met het fonds hebben we afgesproken de giften in te zetten voor een concreet doel, namelijk de Kunstexpress van Humanitas. Hier werken kunstenaars met een beperking.
De Kunstexpress is een afdeling van het Werk- en activiteitencentrum van Aksent. Komend jaar gaan de kunstenaars verhuizen naar het Middeldijkerplein. Voor de verhuizing zijn spullen nodig. Voor de grote dingen is een beroep gedaan op een aantal fondsen. Voor kleinere zaken als schilderschorten schilderezels op tafels, een ophangsysteem voor het exposeren is een beroep gedaan op het Lokaal Fonds. Het gaat om een totaalbedrag van 1720, 75. Het Lokaal Fonds is expert is in het aanboren van meerdere bronnen, zodat het een deel van het totaalbedrag al zeer gewaardeerd gaat worden.