Actueel

05 april 2016Meld je aan voor de starterclass

In het najaar van 2016 vindt de eerste starterclass van Lokale Fondsen Nederland plaats. Denk je eraan een lokaal fonds op te richten of heb je onlangs een lokaal fonds opgericht dan mag je de starterclass niet missen.

Wil je deelnemen aan de masterclass, meld je dan HIER aan. Voor vragen kunt u terecht via info@lokalefondsen.nl of 085-273 60 28.

Thema's

De starterclass bestaat uit een online leeromgeving en vijf bijeenkomsten bij Van der Valk in Breukelen. Voor zowel de e-learning omgeving als de bijeenkomsten hebben we deskundigen bereid gevonden hun kennis met jullie te delen. Benut deze kans om van jullie lokale fonds een succes te maken.

De volgende onderwerpen komen in de starterclass uitgebreid aan de orde, zowel in de e-learning omgeving als tijdens de bijeenkomsten:

 

Datum

Thema

8 september 2016

Oprichting en organisatie

5 oktober 2016

Financieel, fiscaal en vermogensbeleid

26 oktober 2016

Communicatie en draagvlak

9 november 2016

Fondsenwerving

23 november 2016

Bestedingsbeleid

Klik HIER voor het complete programma.

Na het volgen van de starterclass ben je in staat een lokaal fonds op te richten, een beleidsplan te schrijven, te zorgen voor een goede lokale zichtbaarheid en draagvlak, een fondsenwervingsplan op te stellen en een bestedingsbeleid vorm te geven.

Ieder lokaal fonds bestaand of in oprichting kan zich aanmelden voor de Starterclass. Het is ook het lokale fonds dat zich aanmeldt. De e-learning omgeving is beschikbaar voor maximaal vijf personen. Per bijeenkomst kunnen er maximaal twee bestuursleden deelnemen. Indien jullie fonds de starterclass met goed gevolg heeft afgelegd ontvangen jullie een certificaat.

Kosten

De kosten per lokaal fonds bedrag € 500. Hiervoor krijgen vijf personen toegang tot de e-learning omgeving en kunnen per bijeenkomst twee bestuurders deelnemen. De bijeenkomsten vinden plaats bij Van der Valk in Breukelen en zijn inclusief koffie en thee. Na ontvangst van de aanmelding sturen wij een factuur toe. Mocht jullie fonds graag deel willen nemen maar geen financiële mogelijkheden hebben neem dan vooral contant met ons op.

Data

De starterclass 2016 vindt plaats op de volgende data:

  1. 8 september;
  2. 5 oktober;
  3. 26 oktober;
  4. 9 november;
  5. 23 november.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de starterclass, meld je dan HIER aan.