Actueel

03 maart 2016Fuldauer stichting krijgt steun van particulieren

HENGELO - De campagne van de Fuldauerstichting om Hengelose particulieren te bewegen geld te doneren, begint vruchten af te werpen. „Er zijn al mensen die periodiek bedragen aan ons overmaken. En er is ook iemand die de stichting in zijn testament heeft opgenomen. Het begin is er. Maar het moeten er veel meer worden.”


Henk Dassen is penningmeester van de Fuldauerstichting, die zo’n drie ton per jaar uitgeeft als financiële ondersteuning van een breed scala met projecten, activiteiten en initiatieven in de Hengelose samenleving. Om de omvang van die bijdragen de komende jaren te kunnen volhouden, is het stichtingsbestuur ook bezig met fondsenwerving onder Hengelose particulieren en bedrijven.

Collectebussen

En daar zijn ze nog niet aan gewend, constateert Dassen. „Terwijl ze wél een euro in collectebussen voor landelijke organisaties stoppen.” Extra steun van Hengeloërs is ook nodig omdat de stichting steeds meer aanvragen krijgt als gevolg van overheidsbezuinigingen, waardoor subsidies zijn verdwenen. Dassen: „Zo zijn we bezig met het instellen van een instrumentenfonds.”