Actueel

29 april 2016Bij het Lokaal Fonds Oegstgeest is je donatie het dubbele waard

Als je doneert aan het Lokaal Fonds Oegstgeest (LFO), wordt je gift sinds kort verdubbeld. Fonds 1818 kende het Lokaal Fonds Oegstgeest een donatieverdubbeling toe die dit mogelijk maakt. Het gaat om geldelijke donaties die het Fonds ontvangt van bedrijven, particulieren en organisaties, tot een maximum van EUR 25.000,-. Het bestuur van het Lokaal Fonds Oegstgeest is trots op de toekenning (en erkenning) en hoopt zo nog meer projecten in Oegstgeest te kunnen ondersteunen.

 

Lopende Projecten 

Het Lokaal Fonds Oegstgeest heeft inmiddels een breed gedragen positie in Oegstgeest en omgeving. Mensen en projecten weten het Fonds te vinden. Met ontvangen donaties werd afgelopen jaar o.a. een rolstoeltoegankelijke Wilgentunnel voor Mytylschool ‘De Thermiek’en een muziekinstallatie voor Jottem Oegstgeest mogelijk gemaakt. Ook hebben donaties via het LFO ervoor gezorgd dat Biodiversiteitstuin Vrij Groen nieuw gereedschap kon kopen. Op dit moment zamelt het Lokaal Fonds Oegstgeest o.a. donaties in voor stoepborden voor het Dorpscentrum en steunt ze een project waarbij tweedehandsfietsen worden ingezameld en opgeknapt voor minderjarige vluchtelingen. Met ontvangen donaties schaft het Fonds fiets-reparatiestandaards, specialistisch fiets gereedschap en vervangingsonderdelen aan voor dit project.

 

Lokaal Fonds Oegstgeest

Het Lokaal Fonds Oegstgeest is een van de succesvolle initiatieven van de Civil Society Club, de Stichting die actief burgerschap lokaal stimuleert. 

Het Lokaal Fonds Oegstgeest is de brug tussen lokale maatschappelijke/groene (burger) projecten en lokaal geld (donaties). Het Lokaal Fonds Oegstgeest werft lokaal donaties waarmee lokale goede doelen financieel geholpen kunnen worden en verbindt zo allerlei partijen in Oegstgeest.

Het fonds is geheel afhankelijk van giften. Donaties zijn welkom op rekeningnummer IBAN: NL68 RABO 0307 8592 7. Hoe meer donaties het gemeenschapsfonds ontvangt, des te meer lokale goede doelen het Fonds kan ondersteunen. Lees meer over het Lokaal Fonds Oegstgeest en welke doelen er tot dusver zijn ondersteund op: www.civilsocietyclub.nl