Actueel

03 maart 201621 ondernemers mogen zich `Gastheer van het Amstelland` noemen

In de afgelopen weken heeft IVN de cursus ‘IVN Gastheer van Amstelland’ verzorgd. In nauwe samenwerking met gemeente Amstelveen en stichting Beschermers Amstelland hebben verschillende gastdocenten de deelnemers meegenomen in de unieke waarden van Amstelland. Amstelland heeft vandaag de dag een grote betekenis als groene scheg in een verstedelijkt gebied, met een sterke culturele en landschappelijke identiteit. Het verbindt de Metropoolregio Amsterdam met de polders, het agrarisch erfgoed en de landgoederen langs de Amstel. Afgelopen donderdag 25 feruari ontvingen de deelnemers hun certificaat. 

Recreatie en natuurwaarden

De 21 ondernemers en organisaties die betrokken zijn bij recreatie en toerisme hebben in een viertal bijeenkomsten kennis opgedaan over de natuurwaarden, cultuur- en landschapshistorie van Amstelland. Met de verworven kennis kunnen zij hun eigen gasten nog beter informeren en daarmee het verblijf in Amstelland nog aantrekkelijker maken.

Cursusopdracht

Als cursusopdracht hebben de deelnemers een route of arrangement rond het eigen bedrijf ontworpen met als doel Amstelland sterker te profileren als uniek landschap. Op donderdag 25 februari presenteerden zijn hun speciale ‘Amstelland’ arrangementen. Deze varieerden van een vaararrangement, wandel- en fietsbelevingsroute, ‘hap en trap’ arrangement, Engelstalige toer over het watermanagement in Amstelland tot rondleidingen bij een ponymanege en melkveebedrijf. De afsluitende bijeenkomst vond plaats in de Thamerkerk in Uithoorn. Deelnemers mogen zich nu met trots ‘Gastheer van Amstelland’ noemen.

Gastheren van het Amstelland

Gastheer van Amstelland zijn: Boerderij Klarenbeek, Zomerbloempluktuin, Wester-Amstel, Manege Equito, Speelboerderij Elsenhove, Boerderij Polderzicht, tHuis aan de Amstel, Holland The Ride Way, Huis ter Lucht, Boerin en De Kok, rederij Aemstelland

IVN leidt al enkele jaren met succes lokale ondernemers op tot ‘IVN Gastheer van het landschap’. In Noord-Holland zijn dat er al meer dan honderd.

Het project is mogelijk gemaakt door gemeente Amstelveen, Stichting Beschermers Amstelland en het Amstelveenfonds.